hajfestek

Hogyan ne fess hajat? És hogyan igen!

Minden nő életében eljön a pillanat, amikor finoman felhívják a figyelmét arra, hogy bizony van egy ősz hajszála. Többségünk ilyenkor jobban kétségbe esik, mintha azt mondták volna nekik, hogy az otthon felhalmozott dugicsoki készlet éjszaka brokkolivá változott.

Az pedig csak idő kérdése, hogy az az egy darab kósza ősz hajszál megtalálja a párját. Utána pedig nincs megállás: ezek egymásba szerelmesednek, és sorra jönnek az ősz haj gyerekek.

Aki nem rajong az eredeti hajszínéért, annak talán ez nem akkora katasztrófa, de aki véletlenül szereti a természetes tincseit, annak ez nagyjából olyan, mintha Hannibal kopogtatna az ajtaján, hogy leigázza.

Persze, 1-2 évig lehet fittyet hányni arra a “bölcsességre”, hogy a kihúzott ősz hajszálak helyére kettő nő. És bár ennek semmi valóságalapja nincs, tény, hogy az ősz hajszálak ellen indított vehemens csipesztámadások egy idő után kevésnek bizonyulnak.

Ilyenkor viszont óhatatlanul eljön az a pillanat, hogy az ember lánya felnyitja Pandora hajfestékes szelencéjét. A kérdés csak az, hogy mit talál benne.

Festeni vagy festetni, az itt a kérdés!

A következő lépés a fodrász általi festés. A fodrászok nagy része – és valószínűleg a tiéd is, ha évek óta hűségesen hozzá jársz – minőségi terméket használ, amelyek nem csupán befestik, de ápolják is a hajadat.

Habár a fodrászolás remek kis szépségrituálé, a rohanó hétköznapok során megeshet, hogy túl sok a másfél-két óra, amit a fodrászszékben csücsülnél. Főleg akkor, ha gyorsan nő a hajad és kéthetente kell menned festetni.

Akinek ideje és pénztárcája is engedni a rendszeres szeánszokat, az nagyon szerencsés, ám sok nő úgy van vele, hogy idő- és költséghatékonyabb, ha otthon áll neki a tincsápolásnak.

Ehhez persze az kell, hogy levadásszunk egy olyan hajfestéket, ami színben pont megfelel az elképzeléseinknek.

A kérdés, hogy hol leledzik az a márka és szín, amire szükségünk van?

A bolti jószág

A drogériákban rengeteg féle hajfesték van: ár, minőség és tartósság terén is színes a paletta.

Ráadásul a hajfestékek  kicsit olyanok, mint a kinder tojás. Van hozzájuk meglepi. Csak nem mindig örömteli. A szín elnevezések ugyanis nagyon becsapósak.

Hadd osszak meg egy személyes tapasztalatot.

Amiről a dobozán azt írják, hogy világosbarna, az valójában orvul majdnem fekete. Én persze elhittem, hogy világosbarna, már láttam magam csillogóan szép világosbarna tincsekkel. Ehhez képest elég nagy volt a meglepetés, amikor lemostam a cuccot, és megláttam, hogy a hajam majdnem fekete! Persze lehetett volna annyi eszem, hogy először csak egy hátul rejtőző tincset kenek be a festékkel tesztelésként, de annyira lelkes voltam, hogy végre otthon, egyedül befestem a hajamat, hogy nem gondoltam erre.

Az otthoni hajfestés másik mellékhatása – főleg, ha valaki még kezdő, mint én – hogy a hajfesték előszeretettel indul felfedezőútra a csempére, a tükörre és a padlóra is. Hiába, az ammónia és a pigmentek elegye odavan az efféle fürdőszobai kalandtúráért.

Tény, hogy a bolti hajfestékek között is van minőségbeli különbség, de a fodrászok által használt márkák nem véletlenül drágábbak, hiszen jóval több ápoló összetevőt tartalmaznak.

Nem állítjuk, hogy bolti hajfestékkel nem lehet jó eredményt elérni, de ha azt szeretnéd, hogy a tincseid sokáig egészségesek maradjanak, érdemes megfontolni a professzionális termékek használatát. Igen, akár otthon is. De ha úgy egyszerűbb – és olcsóbb – vidd el nyugodtan az általad választott festéket a fodrászodhoz és kérd meg, hogy azt használja.  

Mutatjuk, mire számíthasz az Echosline-megszállott fodrászok egyik kedvencénktől.

Az olaszok tudnak valamit

És most nem a dögös pasikra, a mennyei fagyira vagy épp az eszpresszóra gondolunk. Hanem az Echosline egyik legjobb hajfestékére, a SELIAR SYNERGY COLOR-ra. Sajnos randizni nem lehet vele, és meginni sem javasoljuk, de hogy nehezen lehet nála jobb minőségű (és jobb ár-érték arányú) terméket találni a piacon, az egy pillanatig sem kérdés.

E cikk írójának volt olyan mázlija, hogy személyesen az Echosline értékesítői vetettek egy pillantást a hajára, hogy segítsenek kiválasztani a megfelelő színt.

Lássuk, mi történt az otthoni hajfestés során, amikor a bolti hajfesték helyét átvette egy professzionális; figyelem, személyes tapasztalat következik!

Mind tudjuk, hogy a belbecs fontosabb a külsőnél, de azért ismerjük be: ha egy szépségápolási termék csomagolása esztétikus, rögtön úgy érezzük, hogy valódi értéket kaparintottunk meg. Nos, a Seliár tubusa olyan elegáns, hogy az ember már attól szebbnek érzi a haját, hogy kicsomagolja a dobozt.

A második örömmámor akkor önt el, amikor az oxidáló és a festék szerelempasztája nemhogy nem büdös, de egyenesen jó illatú. Hiába, ez történik, ha egy festék ammónia- és ppd mentes, ráadásul van benne keratin, argánolaj, lenolaj és selyemprotein is. Hogy mindez miért olyan fontos, később kiderül.

A harmadik belső ujjongás akkor következik, amikor rájössz, hogy a festék kikeverése nem von maga után idegölő fürdőszoba takarítást. Vagyis ez a festék nem fröcsköl. Sem kikeveréskor, sem pedig felkenéskor.

Amikor nekiállsz lemosni, nincs fekete zuhatag a kádban. Balzsamozáskor sem. És a kád szélén sem éktelenkednek maradványok. A hajad viszont tökéletesen egyenletes, az ősz hajszálak pedig úgy eltűntek, mintha sosem lettek volna.

De a legjobb rész csak ekkor jön: átsimítod a hajadat, és döbbented tapasztalod, hogy olyan pihe-puha, mint egy kölyök alpaka szőre. Ekkor rájössz, hogy a dobozon feltüntetett keratin, argánolaj, lenolaj és selyemprotein tényleg szenzációs négyest alkotnak, és nem üres marketing célból dobálóznak velük.

Mindez csak egy dolgot jelenthet: szerelmet, életre szóló hajfesték szerelmet egy olasszal, aki pontosan azt nyújtja, amit ígér.

UI: ha imádod a fodrászodat és azt akarod, hogy ő fesse be a tincseidet, vidd el neki a Seliár Synergy festékét, hogy azt használja. Valószínűleg ő is beleszeret, de az a jó, hogy egy hajfestékbe rengetegen lehetnek szerelmesek anélkül, hogy bárki féltékenykedne!