hajhullas boritokep

Nemcsak a levelek hullanak ősszel!

A hűvösebb időt szervezetünk határozottan megérzi, a vitaminraktárak kiürülnek, a bőrünk kiszárad, és legtöbbünknél fokozottabb hajhullás jelentkezik. Az őszi hajhullás általános jelenségnek számít, nem kell pánikba esni tőle, szinte mindenki tapasztalja, csak eltérő mértékben.

Van, akinek csak fésülködés közben tűnik fel, hogy több haja hullik ki és vannak olyanok is, akik ilyenkor nem győzik összevadászni a hajszálakat a ruhájukról, párnájukról. Nem érdemes tehát emiatt kétségbe esni, hiszen természetes őszi jelenségről van szó, de nem árt figyelni rá. Néha ugyanis a fokozott hajhullás betegséget is előre jelezhet. Nézzük azt a három leggyakoribb okot, ami az idő lehűlésén kívül fokozottabb hajhullást okozhat, és néhány módszert, ami segítségedre lehet a probléma megoldásában:

1. Egészségtelen, elégtelen táplálkozás

A silány minőségű ételek fogyasztása túl sok méreganyag felgyülemlését okozhatja a szervezetben. Ha hosszabb ideig áll fenn ez az állapot, az gyakran vitamin és ásványi anyag hiányt okozhat, aminek a legelső látható jelei között szerepel a haj ragyogásának elvesztése, töredezése, majd hullása.

Megoldás: fogyassz naponta friss gyümölcsöt vagy zöldséget, kerüld a tartósított, finomított élelmiszereket (fehér lisztes cukros termékek, gyorséttermi ételeket) és a nehéz zsíros, fűszeres ételeket. Próbálj szezonális alapanyagokból főzni!

2. Túl sok hajformázás

A mindennapos hajmosás, hajszárítás, hajsütés, hajvasalás, gyakori hajfestés a legrosszabb, ami a hajjal történhet. Sajnos ezektől a haj elkopik, elgyengül és letörik és nehéz a természetes szépségét visszaállítani. Ráadásul ezek hatására sokkal több hajszál hullhat ki nemcsak az ősz kezdetén.

Megoldás: Törekedj arra, hogy természetes összetevőkből álló hajápolókat válassz és, ha teheted csökkentsd a hajformázás intenzitását és gyakoriságát.

3. Belső szervi betegségek tünete

A hajhullást persze nemcsak az őszi időjárás okozhatja, állhatnak mögötte nőgyógyászati vagy hormonális betegségek, de jelentősebb gyulladás pl. fogproblémák is kiválthatják. Sőt, az is előfordulhat, hogy a szervezetben felhalmozódott méreganyagok felelősek a fokozott hajvesztésért. Ilyen esetekben már a csomókban hulló haj is jellemző lehet.

Megoldás: Ugye mondani sem kell, hogy vizsgáltasd ki magad alaposan?

Ne feledd, nem szükséges azonnal orvoshoz rohanni, ha ősszel jobban hullik a hajad! Ez egy ilyen időszak, ezzel együtt szeretjük!

hajhullas cikkbe

Ha a probléma a fejbőr állapotára vezethető vissza, akkor hajkozmetikai termékekkel hatékonyan kordában tartható és kezelhető a hajhullás. Próbáld ki a Nevita RIGENIA illóolajos termékcsaládot!  Kezdd a NEVITA Shampoo Rigenia Hajhullás elleni samponnal a sort. Ez a természetes eredetű felületaktív hatóanyagokból, aminosavakból, illóolajokból és növényi fehérjékből álló termék gyengéden, de hatásosan tisztít, helyreállítva a haj tápláltságát. A zsálya illóolaj stimulálja és megerősíti a hajstruktúrát, egészségessé téve a fejbőrt, figyelembe véve a hám pH-ját.

Ha természetes megoldást keresel a hajhullás megállítására, bízd magad a NEVITA illóolajos termékeire, ami a természet erejével fogja enyhíteni a kellemetlen tünetet.